Hondenfoto tips: een mooie foto van uw hond

Door de goede kwaliteit van digitale camera's kunt u zelf gemakkelijk veel foto's van uw hond maken en daaruit de beste kiezen waar uw hond karakteristiek opstaat. Houd bij het maken van de foto's rekening met het karakter van uw hond en bedenk hoe u uw hond graag geschilderd wilt zien. U kunt bijvoorbeeld prachtige foto's maken van uw hond binnen op de bank (met voldoende licht), maar ook van uw hond dat in de stralende zon buiten geniet.

Hoe maak ik een mooie foto van mijn hond?

Maak uw foto's altijd met daglicht. Doe dit bijvoorbeeld door in de buitenlucht te fotograferen of voldoende daglicht naar binnen te laten vallen in de kamer. Daglicht geeft de meest natuurlijke kleuren van uw hond weer en u voorkomt weerkaatsing in de ogen van uw hond. Voor een klassiek portret is een foto op ooghoogte aan te raden - zorg dus dat u op gelijke hoogte knielt als uw hond en de kop niet van onderen of boven fotografeert.

Close-up en persoonlijk

Hoe meer details u vastlegt op foto, hoe gedetailleerder wij uw hond kunnen schilderen. Het is vaak mooi om uw hond iets opzij te laten kijken wanneer u een foto maakt, in plaats van dat deze geheel recht in de camera kijkt.

Kies de goede omgeving

Als het buiten zonnig of licht bewolkt is, kunt u prachtige foto's maken. Het is overigens geen groot probleem als de foto iets onder- of overbelicht is; we kunnen dit vaak in het schilderij corrigeren.

Foto's van uw overleden hond

Een schilderij van uw overleden hond is een dierbare herinnering die we natuurlijk graag voor u verzorgen. Als u weinig foto's heeft van uw hond of twijfelt of deze geschikt zijn om te gebruiken voor een schilderij, neem dan contact met ons op. We kunnen vaak ook met minder goede foto's toch veel doen en alsnog een levensecht portret van uw hond schilderen.

Hoe staat uw hond op de foto?

Er zijn veel manieren waarop u uw hond in beeld kunt brengen. Zo kunt u een mooie foto maken waarop uw hond volledig (full body) te zien is. Een andere mooie manier om uw hond vast te leggen, is door een closeup te maken van het hoofd.