Van foto naar schilderij: hoe wordt uw hond geschilderd?

Een mooi schilderij van foto

De kunstenaars van de Hondenschilder werken op basis van foto. Dat heeft veel voordelen. U kunt zelf zorgen voor een prachtige foto die voor u het meest sprekend is, en bent niet afhankelijk van onze beschikbaarheid. Werken vanaf foto geeft ook de mogelijkheid om te werken van foto's uit het verleden - als uw hond bijvoorbeeld overleden is. Bovendien kunnen wij zo hondenliefhebbers helpen door heel Nederland en België - en ver daarbuiten. Heeft u nog geen mooie foto? Maak er zelf een. Kijk bij onze tips voor een mooie hondenfoto.

Van foto naar schilderij

Als we uw foto hebben ontvangen, sturen we u een vrijblijvende offerte. Na uw akkoord, gaan we aan de slag. We houden rekening met uw wensen over kleur, formaat, compositie van de foto en eventuele verzoeken om de achtergrond aan te passen.
Foto naar schilderij 01Foto naar schilderij 02

De kunstenaar gaat aan de slag. Eerst wordt met potlood en grafiet een schets gemaakt van het schilderij. Vervolgens wordt de verf op het schilderij in lagen aangebracht - steeds met meer detail. Laag voor laag ontstaat het levensechte schilderij. De kenmerkende delen zoals de ogen van de hond krijgen de meeste aandacht.
Foto naar schilderij 03Foto naar schilderij 04

Na ongeveer drie weken ontvangt u een digitale foto van uw schilderij. Mocht u nog enkele wijzigingen willen laten doorvoeren, past de kunstenaar het portretschilderij aan. Pas als u volledig tevreden bent, gaan we het schilderij afronden.
Foto naar schilderij 05Foto naar schilderij 06

Uw schilderij aan de muur

We spannen het doek voor u op. Indien u dat wenst, helpt onze toegewijde lijstenmaker u met een prachtig bijpassende lijst. Vraag naar de mogelijkheden om het schilderij te laten inlijsten: onze professionele lijstenmaker geeft u vrijblijvend advies. Lijsten zijn in er uiteenlopende smaken en budgetten: voor iedereen is er wel een passende lijst te vinden.

Foto naar schilderij 07

Uw schilderij is nu helemaal klaar. We leveren we het schilderij bij u thuis af of u komt het ophalen bij onze vriendelijke lijstenmaker in Amersfoort. Het schilderij kan bij u aan de muur - om jaren van te genieten!